top of page
Biskop_Anagastes.png

Biskop Anagastes

Vandrare av andra ordningen

Hand över Äppeltestamentet

Förkunnare om de heliga ting

Biskopen som älskar äpplen

Biskopen är en äldre man med högt anseende och stor kunskap om tingens ordning. Han är även tokig i allt gott som har med äpplen att göra. Att få avnjuta färsk äppelmust finner han vara som att ha självaste heligheten dansandes i svalget, och det är till hans stora fröjd att han alltid blir erbjuden mycket must vart än han kommer på besök.

 

Biskop Anagastes har sin grå biskopsklädsel tillsammans med färgerna grön, röd och gul. Dessa är de tre äppelfärgerna och de är vanliga i kläder och bonader kopplade till Klostermust Sällskapsorden.

Biskopen är ökänd för sitt varierande humör. De som möter honom vet aldrig om han kommer vara trilsk och högfärdig eller mild och visa förståelse. Det alla dock vet är att biskopen alltid är mer tillfreds om han har en god must nära till hands.

Att Anagastes är utsedd till Hand över Äppeltestamentet innebär att han inom ordern är den som har översikt kring äppelsorter och hantverket i äppelförädling. Eftersom äpplen inom ordern är en viktig symbol och anses som heliga finns ett äppeltestamente upprättat för att säkerställa god äppelskötsel och korrekt bevarande av gamla sorter. Detta är en titel och ett uppdrag som Biskopen så klart  är mycket förtjust i.

low_banner_edited.jpg
bottom of page