top of page
klosterbild.jpg

Malums Kloster

Klostret där spelet tar plats heter Malums Kloster. Klostret är gammalt och har byggts till och renoverats i omgångar vilket syns genom att byggnaderna varierar och är lite brokiga här och där.

Klostret och trakten kring Malum har alltid haft en stark anknytning till äpplen och redan i samband med att klostret grundades fanns en etablerad äppellund på platsen.

Malums Kloster

Klostret ligger är en lummig plats med några byggnader och äppelträd omgärdat av en vacker gammal stenmur. Klostret ligger i en backe med vacker utsikt över nejden. En promenad in till byn tar bara cirka 15 minuter (men kanske något längre tillbaka då det är uppförsbacke).

Längst upp i klostret ligger kapellet som är en vacker och vindsliten ceremonibyggnad. Jämte kapellet ligger klostrets eget äppelmusteri. Att odla äpplen och göra god äppelmust har länge varit tradition och anses som en av de viktigaste sysslorna här i klostret.

Klostrets munkar och nunnor har sina bostäder i enklare hus vid klosterområdets lägre delar.

Den lilla byn Malum

Klostermust utspelar sig i en fantasivärld och har alltså inga historiska, geografiska, ideologiska eller religiösa anspråk i vår verklighet. Spelvärlden och den lilla byn Malum är dock liknande det vi skulle kunna föreställa oss som sydeuropeisk landsbygd på 1500-talet, men troligen mer romantiskt och pittoreskt. Spelvärlden är helt enkelt trevlig. Det finns ingen större kris, ingen misär och saker rullar på som de alltid gjort.

Malum har ett antal gårdar utspridda över några kullar och fält och en bygata i mitten där det ligger några större hus. Det finns bland annat en smedja och ett värdshus.

Träningsspelet Mitra är en favorit att spela vid byns värdshus över en god smörgås eller en flaska äppelmust.

low_banner_edited.jpg
bottom of page