top of page
Search
  • Writer's pictureFrederik på Klostermust

Biskopen kommer snart!

Updated: Mar 9, 2022

Prolog till händelserna i spelet Klostermust


Det lilla klostret utanför byn har precis mottagit en mycket speciell skrivelse skickad med brevduva. Brevet avslöjar att Biskopen har för avsikt att snart komma med hela sitt följe för ett hedervärt besök.


Mina kära medvandrare vid Kloster Malum!


Under uppenbarelse har det kommit till mig att jag snarast ska ge mig ut på en tids resor i land och rike med förkunnad om de heliga tingen. Lång tid har jag tillbringat i mina kammare och lärotexter i villfarelse att därom ska jag vinna insikt om Guds verk och vilja. Nu har det blivit mig klart att Gud är i världen, ute i det som sker, och därför skall även jag så bli.


Avfärden ämnar ske redan imorgon och jag och mitt följe tar turen väster ut för att besöka Malum och hos er värva en Äppeladjutant att göra oss sällskap under kommande resor. Ert kloster är vida känt för sina äpplen och fantastiska äppelmust och detta tänker jag inte avstå på mina färder.


Jag beräknar vara framme vid Malum om sju dagar och ska då utse den av er som jag finner lämpad att bli min personliga Äppeladjutant. Jag sänder er detta med brevduva och skickar även en kurir i förväg så att ni kan förbereda inför att följet anländer.

Väl mött och vandra i frid!


Biskop Anagastes - Vandrare av andra ordningen, Hand över Äppeltestamentet och Förkunnare om de heliga ting,Efter att Biskopens skrivelse hade kungjorts på klostret utbryter stor uppståndelse och iver. Mycket ska förberedas inför besöket men en fråga har mer betydelse än andra - vem ska Biskopen utvälja till den ärofyllda och spännande uppgiften som följets Äppeladjutant?

Detta återstår att se men flera av munkarna och nunnorna på klostret tänker åtminstone se till att stå i så god dager som möjligt när de möter Biskopen . Det kommer krävas mycket äppelmust, och säkert äpplen... och så vore det ju bra att ha ett helt och rent samvete också förstås...


85 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page